Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Computerspel GTA IV verbrijzelt verkooprecords

Shownieuws

'Grand Theft Auto IV' heeft in de eerste verkoopweek wereldwijd bijna 325 miljoen euro opgebracht. Dat is een absoluut record, meldt gamez.nl.

(Novum/AP) - 'Grand Theft Auto IV' heeft in de eerste verkoopweek wereldwijd bijna 325 miljoen euro opgebracht. Het computerspel voor de Playstation 3 en Xbox 360 ging maar liefst zes miljoen keer over de toonbank. Volgens gameplatform gamez.nl zijn de verkoopcijfers een absoluut record. GTA 4 verkocht op de eerste dag meer dan het lang verwachte 'Halo 3' afgelopen najaar in zijn eerste volledige week.

Het spel lokte meteen na verschijning verontwaardigde reacties uit. Zo is de organisatie Moeders tegen Dronken Rijden woedend op de makers van GTA IV, omdat personages in de auto stappen na het nuttigen van virtuele alcoholische versnaperingen.

Eerdere versies wisten ook het nieuws te halen. Zo bekritiseerde de Amerikaanse presidentskandidaat Hillary Clinton de spellen scherp en ontstond er ophef over verborgen seksscènes. Ook zou GTA de inspiratie zijn geweest voor drie moorden een 14-jarige in 2006 pleegde in New Mexico.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen