Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Amerika vindt Gouden Kooi te duur

Medianieuws

Tv-magnaat John de Mol heeft zijn realityprogramma De Gouden Kooi niet weten te slijten in de Verenigde Staten. Televisienetwerk ABC had een optie, maar zal de spraakmakende show niet in productie nemen. Dat vertelt een woordvoerder van De Mol donderdag in de Volkskrant. ABC zou razend enthousiast zijn geweest, maar vond de productie van De Gouden Kooi te duur. "Want je weet natuurlijk nooit zeker of het een succes wordt", stelt de woordvoerder.

Van Big Brother, de voorloper van De Gouden Kooi, wist De Mol een wereldwijd succes te maken. Dit kwam mede doordat de show werd opgekocht door een Amerikaanse zender. De Mol vreest niet dat een vergelijkbaar effect met De Gouden Kooi achterwege blijft door het uitblijven van een Amerikaanse variant. Onder meer in Duitsland en Frankrijk zouden zenders interesse hebben getoond.

Special 'De Gouden Kooi' bij RTL5
Na twintig maanden vindt op donderdag 22 mei live de ontknoping plaats van ‘s werelds langstlopende dagelijkse real life soap ‘De Gouden Kooi’, gepresenteerd door Bridget Maasland. Voorafgaand aan de finale brengt RTL 5 donderdag (8 mei, om 23.15 uur) de special ‘De Gouden Kooi: Op Weg Naar De Finale’, een compleet overzicht van ruim anderhalf jaar spraakmakende televisie.

Een herhaling is te zien op zaterdag 10 mei maar ook op woensdag 14 mei, vrijdag 16 mei, zaterdag 17 mei en maandag 19 mei bij RTL 5. [Radio.NL/Novum]

Gerelateerde Artikelen