Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Bioscoopbezoek neemt licht af

Shownieuws

Bioscopen hebben vorig jaar minder bezoekers getrokken. Filmliefhebbers brachten ruim 23 miljoen keer een bezoekje aan de film, een daling van 1,4 procent.

Nederlandse bioscopen hebben vorig jaar minder bezoekers getrokken. Filmliefhebbers brachten ruim 23 miljoen keer een bezoekje aan de film, een daling van 1,4 procent ten opzichte van 2006. Ondanks deze afname nam de omzet met bijna vier miljoen euro toe. Bioscopen haalden vorig jaar ruim 159 miljoen euro op, laat de Nederlandse Vereniging van Bioscoopexploitanten (NVB) woensdag weten.

Met de cijfers, die volgende week worden gepubliceerd in het jaarverslag van de NVB, spreekt de vereniging eerdere berichten tegen over een sterke daling in het bioscoopbezoek. Verscheidene media maakten deze week gewag van een daling van vijf procent. Maar volgens de NVB is er voor deze berichtgeving gebruikgemaakt van verouderde cijfers.

In januari maakte de vereniging tijdens een nieuwjaarsbijeenkomst zoals elk jaar de voorlopige bezoekcijfers bekend. Deze cijfers zijn volgens NVB-directeur voorlopig, omdat een groot deel ervan weliswaar automatisch binnenkomt, maar de rest handmatig moet worden ingevoerd. De cijfers werden afgestoft door de European Audiovisual Observatory in Straatsburg, die ze vergeleek met bezoekcijfers van andere Europese landen. Na de publicatie van de Europese organisatie gingen Nederlandse media met de cijfers aan de haal.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen