Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Politie daagt Sascha Visser uit

Shownieuws

De politie daagt Sascha Visser uit om een dagje mee te lopen. Met het ludieke voorstel wil de politie hem overtuigen geen illegale grappen meer uit te halen.

De politie van Flevoland daagt Sascha Visser uit om een dagje mee te lopen en te ervaren hoe hoog de werkdruk van een agent is. Met het ludieke voorstel wil de politie duidelijk maken dat grappen waarvoor agenten moeten worden opgetrommeld niet door de beugel kunnen. Dat heeft een politiewoordvoerder woensdag gemeld. De TMF-vj heeft nog niet gereageerd op de uitnodiging.

De 19-jarige Visser werd maandagnacht aangehouden toen hij zich voor een tv-programma had verstopt in een zwembad op een vakantiepark in Zeewolde. Nadat een beveiligingsmedewerker de presentator, een vrouw en een cameraman staande had gehouden, werd de politie ingeschakeld. Pas toen die ter plaatse verscheen, werd duidelijk dat het om een stunt ging.

Het politiekorps van Flevoland wil televisiemakers bewust maken van de overlast die ze veroorzaken met illegale stunts voor televisieprogramma's. "Voor opnamen van speelfilms worden ook vergunningen aangevraagd", stelt de woordvoerder. "We gaan het onderwerp onder de aandacht brengen bij de Raad van Hoofdcommissarissen." De politie wil in kaart brengen wat de kosten zijn als agenten worden afgestuurd op iets dat bij nader inzien een grap blijkt. Die kosten kunnen dan wellicht verhaald worden op de televisiemakers.

Visser vindt de commotie rond de opnamen van zijn nieuwe programma Wakker Worden met Sascha maar overdreven, zo zei hij dinsdag bij RTL Boulevard. MTV Networks, waaronder TMF valt, heeft laten weten dat het niet de doelstelling van het programma is om schade toe te brengen op locaties waar wordt gefilmd.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen