Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Britney Spears krijgt meer tijd met kinderen

Shownieuws

Britney Spears mag meer tijd doorbrengen met haar zoons Sean Preston en Jayden James. Dat heeft de rechter die de voogdijzaak behandelt dinsdag bepaald.

(Novum/AP) - Britney Spears mag meer tijd doorbrengen met haar kinderen. Dat heeft de rechter, die de slepende voogdijzaak over de twee zoontjes van de zangeres en haar ex behandelt, dinsdag bepaald. Kevin Federline behoudt de volledige voogdij over Sean Preston (2) en Jayden James (1).

De langere bezoekjes zijn een 'erkenning van de vooruitgang die Britney heeft gemaakt in structuur en stabiliteit', legt de advocaat van Federline uit. "Kevin hoopt dat de kinderen ooit kunnen profiteren van twee ouders die zich actief met hun leven bezighouden."

De 26-jarige Spears, die was gekleed in een knielange bruinwitte jurk en voorzichtig lachte naar de toegestroomde pers, had haar ouders meegenomen naar de zitting. "We zijn zo blij met de vooruitgang die Britney heeft geboekt en we waarderen het dat de rechtbank die vooruitgang heeft erkend", lieten Jamie en Lynne Spears in een verklaring weten.

Federline heeft sinds januari de volledige voogdij over Sean Preston en Jayden James. De rechter nam die beslissing nadat de volledig losgeslagen zangeres werd opgenomen op de psychiatrische afdeling van een ziekenhuis.

In februari kwam Spears onder curatele te staan van haar vader Jamie. Sindsdien lijkt de popster zich koest te houden, onder meer door paparazzi te ontwijken en zich meer op haar familie te richten. Ook speelde ze een gastrol in de Amerikaanse televisieserie 'How I met yout mother'. Eind februari besloot Federline dat Britney haar zoontjes weer mondjesmaat mag zien.

In welke mate de bezoekregeling is uitgebreid, is niet bekendgemaakt. Op 15 juli bekijkt de rechter tijdens een hoorzitting hoe de nieuwe regeling bevalt.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen