Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Jamie Lidell brengt alter ego tot leven in Paradiso

Shownieuws

Tijdens het optreden van zanger Jamie Lidell in Paradiso kwam zijn alter ego Jim tot leven: de 'betere en meer gestructureerde kant' van zijn persoonlijkheid.

Tijdens het optreden van zanger Jamie Lidell dinsdagavond in de Amsterdamse poptempel Paradiso kwam zijn alter ego Jim tot leven. De volgens Lidell 'betere en meer gestructureerde kant' van zijn persoonlijkheid bracht het publiek in vervoering met hits van het nieuwe album 'Jim'.

Maar ook de oude vertrouwde, en vooral chaotischer Jamie Lidell kwam tijdens het optreden naar voren. De Brit schotelde zijn fans nummers voor als 'Another Day', 'When I come back around' en 'Little bit of feel good', om tijdens muzikale intermezzo's het podium over te rennen en zijn drummer, saxofonist, bassist of toetsenist te 'helpen'.

Het is voor Lidell de eerste keer dat hij een toer maakt met een liveband. De 34-jarige zanger maakte in het verleden zeer donkere electronicaplaten en had in 2005 onverwacht succes met de Motown-geïnspireerde plaat 'Multiply'. De zanger sloeg een nieuwe weg in en bleek een begenadigd soulzanger. Maar Lidell raakte op het podium zijn elektronische roots niet uit het oog. Hij bedolf zichzelf onder een wirwar aan snoeren en improviseerde erop los met de knoppen achter zijn draaitafel.

In zijn improvisaties betrok de zanger ook het enthousiaste publiek, dat op last van de zanger niet mocht roken. Meerdere keren liet hij de microfoon door de zaal gaan. Lidell eindigde het optreden met zijn grootste hit 'Multiply'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen