Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Gouden Roos voor The Phone

Shownieuws

Het Avro-programma The Phone heeft dinsdag een Gouden Roos gewonnen in Luzern. Het programma kreeg de onderscheiding in de categorie beste realityshow.

Het Avro-programma The Phone heeft dinsdag een Gouden Roos gewonnen op het Rose d'Or-festival in het Zwitserse Luzern. Het programma kreeg de onderscheiding in de categorie beste realityshow.

Het productiebedrijf Park Lane, dat in handen is van onder anderen Beau van Erven Dorens, ontwikkelde samen met de Avro het format voor het programma waarin vinders van een mobiele telefoon worden uitgedaagd om voor een grote geldprijs een serie opdrachten te vervullen. "The Phone wijkt af van ieder ander format en vaart een eigen koers", vindt Avro-eindredacteur Peter Blom. "Het is fantastisch dat dit op deze wijze wordt beloond."

Ook de Nederlandse televisieproducent Eyeworks viel in de prijzen tijdens de uitreiking van de jaarlijkse televisieprijzen. Het bedrijf van Reinout Oerlemans won een Gouden Roos in de categorie entertainment voor Hider in the House. Dit jeugdprogramma wordt gemaakt door Eyeworks UK voor de Britse zender BBC. In Hider in the House moeten kinderen een weekeinde lang thuis een beroemdheid verbergen voor hun ouders.

Het is de derde keer dat Eyeworks een Gouden Roos in de wacht weet te slepen. Drie jaar geleden ontving oprichter en directeur Oerlemans al twee beeldjes voor De Nationale IQ Test.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen