Kies je favoriete radiostation

Dossiers

J.K. Rowling getuigt in zaak Potter-encyclopedie

Shownieuws

J.K. Rowling neemt maandag plaats in een getuigenbank in New York. Ze probeert met de rechtszaak het uitgeven van een Harry Potter-lexicon te voorkomen.

(Novum/AP) - J.K. Rowling neemt maandag plaats in een getuigenbank in een New Yorkse rechtszaal. De auteur van de 'Harry Potter'-reeks probeert met de rechtszaak een stokje te steken voor het uitgeven van een Harry Potter-lexicon.

Steve Vander Ark verzamelde jarenlang informatie over de boeken en de films over de tovenaarsleerling op een website en wil dit naslagwerk uitgeven. De 42-jarige geestelijk moeder van Harry Potter is woest dat de zelfuitgeroepen 'grootste fan' en uitgever RDR Books van mening zijn dat zij het Harry Potter-lexicon mogen uitgeven omdat zij jarenlang heeft toegestaan dat de informatie werd verzameld op de website.

Rowling wordt tijdens de hoorzitting vergezeld door een beveiligingsbeambte en trekt zich in de pauze terug in een jurykamer - ver weg van mogelijk doorgedraaide fans en aanwezige pers. De advocaten van de blonde schrijfster vertelden vrijdag Vander Ark er niet bij te willen hebben in de rechtszaal terwijl Rowling als getuige een verklaring aflegt.

De Britse auteur zou zelf ook werken aan een encyclopedie over haar geesteskind, waarin ook materiaal wordt opgenomen dat de boekenreeks niet heeft gehaald.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen