Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Jet Li wint filmprijs

Shownieuws

Jet Li heeft een Hong Kong Award voor beste acteur gewonnen voor de film 'The warlords'. De film was de grote winnaar van de avond

(Novum/AP) - De Chinese acteur Jet Li heeft zondag bij de Hong Kong Awards de prijs voor beste acteur in de wacht gesleept voor zijn rol in de film 'The warlords'. De epische oorlogsfilm verzilverde acht van de achttien nominaties, onder meer voor beste film en beste regisseur, en was de grote winnaar van de avond.

Voor de 44-jarige Li is het uitzonderlijk een prijs te winnen voor zijn acteerwerk, aangezien hij bekend staat om actierollen waarin hij weinig anders doet dan schoppen en slaan. Wel werd hij in 2006 al voor een Hong Kong Award genomineerd voor zijn rol in de film 'Fearless'.

Ook voor de regisseur Peter Chan is de film anders dan zijn normale werk, aangezien hij geroemd is om zijn romantische films. Met 'The warlords' wilde hij naar eigen zeggen 'een film maken die zich richtte op de wreedheid van de oorlog in plaats van het gewoonlijke werk met gouden kostuums en kung fu-trucs, die de regels van de zwaartekracht aan zijn laars lapt'.

De film 'Lust, caution', die wereldwijd prijzen in de wacht sleepte en ook werd genomineerd voor een Golden Globe, won de prijs voor beste Aziatische film. De spionagethriller werd geregisseerd door Ang Lee, die eerder 'Brokeback mountain' en 'Hulk' maakte.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen