Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Afscheidsconcert The Police in New York

Shownieuws

The Police heeft maandag bekendgemaakt hun afscheidsconcert te spelen in New York. Waar en wanneer het optreden gaat plaatsvinden, is nog niet bekend.

(Novum/AP) - Het afscheidsconcert van The Police vindt plaats in New York. Dat heeft de band maandag bekendgemaakt. Volgens de bandleden is op deze manier de cirkel rond, aangezien ze dertig jaar geleden hun Amerikaanse tournee startten in CBGB, een club in de stad. Wanneer en op welke plek ze hun laatste show geven, is nog niet bekend.

Opbrengsten van het afscheidsconcert gaan volgens de groep naar een kunstfonds voor de Amerikaanse publieke omroep. Daarnaast doneren de mannen ruim een half miljoen euro aan MillionTreesNYC, een initiatief van New York om meer bomen te planten in de stad.

De band kwam afgelopen jaar bij elkaar voor een wereldtournee, die ze deze zomer afsluiten. Vorig jaar bezocht frontman Sting met zijn bandleden Nederland. Ze gaven een show weg in de Amsterdamse Arena. Het Britse drietal wist vorig jaar in de Verenigde Staten de meest lucratieve muziektoer van het jaar neer te zetten. Ze sleepten maar liefst 92 miljoen euro binnen met 54 optredens.

De band, bekend van nummers als 'Roxanne' en 'Message in a bottle', ging in 1984 uit elkaar na ruzies. Sting hield er een populaire solocarrière op na, en scoorde hits met 'Englishman in New York' en 'Rise and fall'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen