Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Stalker Uma Thurman schuldig bevonden

Shownieuws

Stalker van Uma Thurman gaat wellicht een jaar achter de tralies. Dat heeft een New Yorkse jury dinsdag besloten. De actrice getuigde donderdag zelf in de zaak.

(Novum/AP) - De man die door Uma Thurman is aangeklaagd wegens stalking, is door een jury in New York schuldig bevonden. Jack Jordan kan wellicht een celstraf van een jaar tegemoet zien. Het vonnis volgde na een rechtszaak van een week, waarin de 'Kill Bill'-actrice donderdag zelf ook getuigde. Ze noemde het stalken een 'nachtmerrie'.

Jordan verscheen de afgelopen twee jaar een aantal keer op de stoep van Thurmans huis en bezocht een aantal keer filmsets waar de actrice rondliep. Ook stuurde hij haar brieven en belde haar ouders over zijn zelfmoordneigingen. De 37-jarige man werd in oktober vorig jaar gearresteerd, nadat hij Thurman weer had lastiggevallen. Jordan werd overigens niet voor alle aanklachten schuldig bevonden.

Volgens zijn advocaat is zijn cliënt schizofreen en lijdt hij aan een bipolaire stoornis. Hij pleitte ervoor de man in een psychiatrische inrichting te stoppen en niet in de gevangenis.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen