Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Mark Ronson en Paul Simon op North Sea Jazz

Shownieuws

Mark Ronson en Paul Simon spelen dit jaar op het North Sea Jazz Festival. De 33e editie van het jazzfestijn vindt op 11, 12 en 13 juli plaats in Ahoy.

Mark Ronson en Paul Simon spelen dit jaar op het North Sea Jazz Festival. Dat heeft de organisatie van het jaarlijkse jazzfestival dinsdag bekendgemaakt. De 33e editie, die als thema 'Vocals in Jazz' heeft, vindt op 11, 12 en 13 juli plaats in de Rotterdamse Ahoy.

Ook Gnarls Barkley, Branford Marsalis, Bootsy Collins, Sergio Mendes en Youssou N'Dour komen naar het festival, net als Diana Krall, Al Jarreau, Jill Scott en Chaka Khan. Verder geven jazzlegendes als Phil Woods, de vibrafonisten Gary Burton en Bobby Hutcherson, bassist Ron Carter en pianist Hank Jones acte de présence.

Van Nederlandse bodem komen onder anderen Alain Clark, Room Eleven, tenorsaxofonist Ferdinand Povel en Rita Reys. Ook Hans Teeuwen treedt op met Hans Teeuwen Zingt.

Volgens traditie wordt North Sea Jazz de dag voorafgaand aan het festival geopend met het Corporate Express Midsummer Jazz Gala. Dit jaar maakt Angie Stone haar opwachting bij deze feestelijke opening.

Zaterdag gaat de officiële kaartverkoop van start.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen