Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Leona Lewis zingt voor Nelson Mandela

Shownieuws

Nelson Mandela reist volgende maand af naar Londen, waar op 27 juni een verjaardagsconcert plaatsvindt. Onder anderen Leona Lewis zingt Mandela dan toe.

(Novum/AP) - Nelson Mandela reist volgende maand af naar Londen, waar op 27 juni een verjaardagsconcert plaatsvindt voor de voormalige president van Zuid-Afrika. Op het feestje in Hyde Park vinden optredens plaats van onder anderen Leona Lewis, Queen, Annie Lennox, Sugababes en Razorlight. Dat meldt BBC News dinsdag.

Kaarten voor het concert gaan vrijdag in de voorverkoop. Het is de bedoeling dat het Londense park plaats biedt aan 46664 mensen, het voormalige detentienummer van Mandela, die in zijn vaderland 27 jaar in de gevangenis zat. Het getal is ook de naam van de aids-stichting waarvoor de opbrengsten van het concert bestemd zijn.

Tijdens het concert is ook de Afrikaanse cultuur vertegenwoordigd. Artiesten als Johnny Clegg, Sipho Mabuse, Loyiso en Papa Wemba staan op het programma. Een aantal grote namen voor het concert moet nog worden bekendgemaakt. In de Britse media doen speculaties de ronde over de deelname van sterren als Amy Winehouse, U2 en de Spice Girls.

Hoewel het de laatste tijd niet goed gesteld is met de gezondheid van Mandela, die op 18 juli 90 jaar wordt, is hij van plan het concert bij te wonen. Ook Oprah Winfrey, Bill Clinton en de Britse premier Gordon Brown reizen af naar Hyde Park.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen