Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Jenna Bush bereidt zich voor op huwelijk

Shownieuws

Jenna Bush is druk met de voorbereidingen op haar huwelijk met Henry Hager. De dochter van president George Bush stapt zaterdag in het huwelijksbootje.

(Novum/AP) - Jenna Bush is zich druk aan het voorbereiden op haar huwelijk met Henry Hager. De dochter van de Amerikaanse president George W. Bush en haar verloofde stappen zaterdag in het huwelijksbootje op de ranch van haar ouders in Texas.

Hoewel het Witte Huis de bruiloft als een privéaangelegenheid beschouwt, hebben de president en zijn vrouw Laura al enkele details over de grote dag naar buiten gebracht. Zo draagt Jenna een japon van Oscar de la Renta met een kleine sleep. Meer dan tweehonderd gasten wonen de ceremonie bij, die buiten aan een meer plaatsvindt. Jenna heeft veertien bruidsmeisjes en haar -nog ongetrouwde- tweelingzusje Barbara is getuige.

De 26-jarige Jenna en Henry, die vrijdag 30 wordt, kennen elkaar vier jaar en verschijnen regelmatig zij aan zij bij officiële gebeurtenissen. Op 15 augustus vroeg Hager zijn vriendin ten huwelijk tijdens een wandeltocht om 04.00 uur 's ochtends in een bergachtig natuurgebied in Maine. "Het was ijskoud", herinnert de presidentsdochter zich. "We liepen de berg op en toen we op de top waren en we de zon zagen opkomen, vroeg hij me."

Henry is bezig met een masteropleiding bedrijfskunde aan de University of Virginia en werkte mee aan de herverkiezingscampagne van George Bush. Naar verwachting studeert hij deze maand af. Na de bruiloft betrekt het stel een huis met twee slaapkamers en twee badkamers in het zuiden van Baltimore. Jenna wil daar gaan lesgeven en Henry gaat aan de slag bij een energiebedrijf.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen