Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Sascha Visser aangehouden in zwembad

Shownieuws

Sascha Visser is aangehouden in vakantiepark De Eemhof in Zeewolde. De TMF-vj had zich daar samen met een vrouw en een cameraman verstopt in een zwembad.

Sascha Visser is maandagnacht aangehouden in vakantiepark De Eemhof in Zeewolde. De TMF-vj had zich daar samen met een vrouw en een cameraman verstopt in een zwembad, voor opnamen van zijn nieuwe tv-show Wakker Worden met Sascha. Dat heeft een politiewoordvoerder bevestigd.

Nadat een beveiligingsmedewerker van het park het drietal had betrapt en staande gehouden, maakten twee agenten proces-verbaal tegen hen op. Voor zijn programma bij de muziekzender zoekt de 19-jarige Visser naar de gekste plekken om samen met kijkers van TMF de nacht door te brengen.

Hoewel het proces-verbaal waarschijnlijk geen gevolgen zal hebben voor Visser, overweegt het politiekorps stappen tegen TMF, onder meer wegens het in gevaar brengen van politiepersoneel. "We zijn er anderhalf uur bezig geweest, met twee collega's", stelt de woordvoerder. "Die agenten zijn er in tien minuten heengereden. Dan kun je wel nagaan dat ze niet vijftig kilometer per uur hebben gereden."

De woordvoerder spreekt van een toename van het aantal tv-programma's dat stunts uithaalt op het grensgebied van de wet, zoals Try Before You Die en 6pack. De korpschef van de politie in Flevoland gaat dinsdag in beraad met juristen over te nemen stappen.

Visser lijkt zich nog altijd van geen kwaad bewust. "Omdat we op ludieke en ongewone plekken slapen, weten we dat we eventueel aangehouden kunnen worden. Maar het is het risico waard", stelt hij in een verklaring, die MTV Networks dinsdag naar buiten heeft gebracht.

MTV Networks, waaronder TMF valt, denkt daar anders over. "Doelstelling van het programma is op bijzondere plekken wakker te worden. Het is niet de bedoeling om op enige wijze schade toe te brengen op deze locaties", is in een verklaring te lezen. "Na wederzijds overleg met De Eemhof zal Sascha Visser bij hen een tegenprestatie leveren"

[Novum]

Gerelateerde Artikelen