Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Filmcrew 'Wit licht' overvallen in Zuid-Afrika

Shownieuws

De set van 'Wit licht' is tijdens opnamen in Zuid-Afrika overvallen. "Een huis met medewerkers van ons is overvallen", vertelde producent Chris Brouwer.

De set van de Nederlandse speelfilm 'Wit licht' is tijdens opnamen in Zuid-Afrika overvallen. "Een huis met medewerkers van ons is overvallen", vertelde producent Chris Brouwer maandagavond in het radioprogramma 'Met het oog op morgen'. "Dat is een heel traumatische gebeurtenis geweest voor de betrokkenen."

De overval vond plaats kort nadat de crew eind maart in Zuid-Afrika was aangekomen voor de opnamen van de film, waarin een hoofdrol is weggelegd voor Marco Borsato. "Het heeft ertoe geleid dat we heel veel bewaking hebben", liet Brouwer weten. "We hebben sindsdien geen incidenten meer gehad."

In 'Wit licht' speelt Borsato een man die in Oeganda een restaurant uitbaat. Als de beste vriend van zijn zoontje wordt gekidnapt om als kindsoldaat te worden opgeleid, zet hij alles op alles om de jongen terug te krijgen. De zanger maakt zijn acteerdebuut in de zeven miljoen euro kostende productie. Ook Thekla Reuten en Ricky Koole zijn te zien in de film, die wordt geregisseerd door Jean van de Velde.

'Wit licht' gaat in december in première en moet volgens productiemaatschappij Independent Films de grootste release van de kerstvakantie worden. Het eerste succes is al geboekt. Borsato's single 'Wit licht' kwam maandag direct na verschijning binnen op de eerste plaats van de Single Top 100. In september verschijnt het gelijknamige album.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen