Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Carolina Dijkhuizen in achtergrondkoor van Hind

Shownieuws

Hind krijgt bij haar avontuur in Belgrado ondersteuning van Carolina Dijkhuizen, Ellen Eeftink en Peggy Sandaal. Richard Rodermond verzorgt de choreografie.

Zangeres Hind Laroussi krijgt bij haar avontuur in Belgrado vocale ondersteuning van musicalster Carolina Dijkhuizen, ex-Idol Ellen Eeftink en zangeres Peggy Sandaal. Ook twee dansers maken deel uit van haar act voor het Eurovisie Songfestival. Richard Rodermond verzorgt de choreografie. Zelf danste hij mee in de act van Linda Wagenmakers, die in 2000 deelnam aan het muziekfestival.

Dijkhuizen, bekend van haar hoofdrollen in de musicals 'Aida' en 'The Lion King', speelde onlangs voor de laatste keer haar rol in 'Bubbling brown sugar'. Er stond geen nieuwe theatershow gepland en daarom heeft ze tijd om met Hind mee te reizen naar Belgrado. "Eindelijk heb ik na een drukke periode even tijd om dit soort leuke dingen te doen", vertelt ze.

De 28-jarige zangeres heeft zelf niet zo veel met het jaarlijkse liedjesfestijn. "Ik ben eigenlijk een zapper. Ik wil alleen Nederland even zien en daarna zap ik weer weg", legt ze uit. "Maar nu ik zelf ga, is het een beetje onwerkelijk. Zo'n enorm evenement, waar miljoenen mensen naar kijken, echt heel bizar."

De musicalartieste betwijfelt of ze ooit als soliste aan het festival zou deelnemen. "Ik moet daar lang over nadenken. Het is nu veel gemakkelijker en veel relaxter om achter Hind te staan. Nu zeg ik nee, maar misschien ben ik wel helemaal verliefd op het Songfestival als ik weer terug ben. Ik kan eigenlijk pas oordelen als ik ben geweest."

'Hard rock hallelujah', waarmee de Finse rockband Lordi twee jaar geleden won, behoort samen met het lied 'Where are you', van de Britse Imaani, tot de favorieten van Dijkhuizen. Kanshebbers voor dit jaar zijn volgens haar Charlotte Pirelli uit Zweden, Dima Bilan uit Rusland en Kalomira Sarantis uit Griekenland. "Er zitten in ieder geval nummers tussen die wel hits zijn."

Hind komt op 20 mei uit voor Nederland in de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival. Als ze die doorstaat, mag ze op 24 mei deelnemen aan de finale van het spektakel.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen