Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Miley Cyrus dankbaar voor steun van fans

Shownieuws

Het Amerikaanse tieneridool Miley Cyrus is dankbaar voor de steun die ze krijgt van fans. De 15-jarige raakte in opspraak door een fotoreportage in Vanity Fair.

Het Amerikaanse tieneridool Miley Cyrus is dankbaar voor de steun die ze krijgt van haar fans, nadat ze in opspraak raakte door een controversiële fotoreportage in het tijdschrift Vanity Fair. De 15-jarige Cyrus, die de hoofdrol vertolkt in de Amerikaanse serie Hannah Montana en ook naam maakte als zangeres, trad dit weekeinde voor het eerst op sinds zij vorige week het middelpunt werd van een rel.

Cyrus zong zaterdag op de Disney Channel Games in Florida, een sportevenement voor Disneysterren. Behalve Cyrus stonden ook The Jonas Brothers en Jordan Pruitt op het podium. "Ik zag een bord waarop staat 'Miley, ik bid voor je'" citeerde het Amerikaanse tijdschrift People Cyrus na haar concert. "Ik ben jullie zo dankbaar voor alle steun. Zonder jullie zou niets van dit mogelijk zijn. Ik houd van jullie."

Een week geleden verschenen foto's van Cyrus in het Amerikaanse blad Vanity Fair. Ze waren gemaakt door de gerenommeerde fotografe Annie Leibovitz. Cyrus was ze te zien met een doek om haar lichaam, die de suggestie wekte dat de zangeres geen kleren aan had. Hierop werd zij hard aangepakt in de Amerikaanse media.

Toen Cyrus de foto's de eerste keer onder ogen kreeg, keurde ze die in eerste instantie goed. Naar eigen zeggen vond ze de foto's artistiek verantwoord en voelde ze zich vereerd dat ze mocht werken met Leibovitz. Maar toen veel van haar jonge fans, en hun moeders, de foto's te controversieel bleken te vinden, bood Cyrus in een verklaring haar excuses aan. Achteraf zei ze zich te schamen voor de reportage en hoopte ze dat die haar fans niet tegen de borst heeft gestuit.

Behalve door haar fans wordt de actrice ook gesteund door sterren. Zo lieten Madonna en Justin Timberlake maandag weten dat ze alle heisa behoorlijk overdreven vinden. "Kinderen kijken toch heel anders naar haar dan ouders. Fans van haar beseffen niet eens waarom er zo veel ophef over die foto ontstaat", zei Timberlake in een interview met MTV.

Vanaf deze maand is de serie Hannah Montana te zien op de Nederlandse televisiezender Jetix. Cyrus speelt in de serie Miley Stewart, een studente die overdag naar school gaat en 's nachts verandert in een ware popsensatie die concerten geeft. Naar aanleiding van de serie gaf Cyrus vorig jaar een concertreeks in de Verenigde Staten. De concerten waren overal uitverkocht, waarop de zangeres een registratie in de bioscoop uitbracht. De film bracht ruim veertig miljoen euro op.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen