Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Iron man' opent sterk

Shownieuws

De miljoenenproductie 'Iron man' is binnengekomen op de eerste plaats van de box office. De actiefilm heeft in Nederland ruim 448 duizend euro opgebracht.

(Novum/AP) - De miljoenenproductie 'Iron man' is zowel in de Verenigde Staten als in Nederland binnengekomen op de eerste plaats van de box office. De actiefilm, met onder anderen Robert Downey Jr. en Gwyneth Paltrow, heeft in Nederland de roadmovie 'Dunya & Desie' van de koppositie verdreven. De film heeft sinds de première op donderdag ruim 448 duizend euro opgeleverd.

In de Verenigde Staten bracht de film in het openingsweekeinde maar liefst 67 miljoen euro in het laatje. Wereldwijd kan filmproducent Paramount Pictures bogen op een opbrengst van meer dan 130 miljoen euro.

'Iron man' is gebaseerd op een stripboek van Marvel Comics, verantwoordelijk voor superhelden als Spider-Man en The Incredible Hulk. Het verhaal van zowel de strip als de film draait om de wetenschapper Tony Stark die een ijzeren harnas ontwikkelt waarmee hij de wereld voor kwaad behoedt.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen