Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Amy Macdonald koestert Schotse wortels

Shownieuws

Dat Amy Macdonald uit Schotland komt, wordt duidelijk zodra ze haar mond opendoet. "Ik ben een echte patriot", zegt de zangeres, bekend van 'This is the life'.

Dat Amy Macdonald uit Schotland komt, wordt duidelijk zodra ze haar mond opendoet. Ze steekt haar vaderlandsgevoelens niet onder stoelen of banken. "Ik ben een echte patriot", zegt de zangeres, bekend van 'This is the life'. "Maar dat betekent niet dat ik problemen heb met andere mensen."

Schotland mag dan haar muzikale thuisbasis zijn, ook daarbuiten is de 20-jarige zangeres niet onopgemerkt gebleven. In Nederland is haar single 'This is the life' inmiddels gestegen naar de derde plaats van de Single Top 100. Haar gelijknamige debuutalbum staat op nummer twee van de Mega Album Top 100, slechts de nieuwe plaat van Madonna achter zich latend.

Door haar toerschema is de kleine brunette nog niet met een nieuw album bezig. "Ik heb het veel te druk", zegt ze. Na haar concert in de Amsterdamse poptempel Paradiso in maart reisde Macdonald langs onder meer Duitsland en België. In de zomer staan optredens in Zwitserland en Denemarken gepland. "Het is hard werken, maar het is de moeite waard. Mijn band bestaat uit een aantal van mijn beste vrienden. Soms lijkt het op een schoolreisje. We hebben veel plezier."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen