Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Aftrap Bevrijdingsfestivals in Rotterdam

Shownieuws

VanVelzen geeft met een optreden in Rotterdam de aftrap voor de bevrijdingsfestivals in Nederland. Hij is een van de Ambassadeurs van de Vrijheid.

Als Ambassadeur van de Vrijheid geeft VanVelzen maandagmiddag in Rotterdam met een optreden het startsein voor de bevrijdingsfestivals in Nederland. Even daarvoor, klokslag 13.00 uur, ontsteekt premier Balkenende het Bedrijvingsvuur op de Erasmusbrug.

Naast VanVelzen heeft het Nationaal Comité 4 en 5 mei, die de festiviteiten elk jaar organiseert, Ferry Corsten en Pete Philly & Perquisite benoemd tot Ambassadeurs van de Vrijheid. Zij treden hiermee in de voetsporen van onder meer Racoon, Krezip en Opgezwolle. De ambassadeurs gaan per helikopter naar de verschillende festivals in steden als Amsterdam en Groningen. Onder het motto 'Vrijheid maak je met elkaar' roepen de ambassadeurs de festivalbezoekers op zich in te zetten voor vrijheid overal ter wereld.

Na Rotterdam brengt VanVelzen een bezoek aan Utrecht, Leeuwarden en Wageningen. De 30-jarige artiest wil met zijn ambassadeurschap uitdragen dat vrijheid nooit vanzelfsprekend is. Pete Philly en Perquisite beginnen met hiphoppen in Roermond, om daarna Den Bosch, Groningen, Haarlem en Amsterdam aan te doen. "Als Ambassadeurs van de Vrijheid willen wij ons inzetten voor vrede en tolerantie tussen bevolkingsgroepen in het algemeen", stelt het muzikale duo in een verklaring.

Ook dj Ferry Corsten is een gedreven ambassadeur. "Voor mijn werk reis ik veel over de wereld en kom ik op plekken waar mensen nog dagelijks moeten vechten om hun recht op vrijheid te verwerven en te beschermen", stelt hij. Corsten laat zijn kunsten zien in Vlissingen, Zwolle, Assen en Almere.

Naast de ambassadeurs zijn op de verscheidene festivals optredens te zien van onder meer Intwine, The Opposites, Stevie Ann, Don Diablo, Leaf, All Missing Pieces en de Partysquad. Jaarlijks worden bevrijdingsfestivals op dertien locaties door heel Nederland gehouden. De festivals zijn gratis toegankelijk in Amsterdam, Assen, Almere, Leeuwarden, Wageningen, Groningen, Roermond, 's-Hertogenbosch, Haarlem, Zwolle, Utrecht, Vlissingen en Rotterdam.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen