Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Paparazzi gaven Heath Ledger cocaïne'

Shownieuws

Twee paparazzi die wijlen Heath Ledger hebben gefilmd, hebben de acteur cocaïne gegeven. Dat beweert een vrouw die de twee mannen voor de rechter daagt.

(Novum/AP) - Twee paparazzi die wijlen Heath Ledger hebben gefilmd terwijl hij eind 2006 een feestje in Hollywood bijwoonde, hebben de acteur cocaïne gegeven. Dat beweert een vrouw die de twee mannen en het agentschap waarvoor ze werken voor de rechter daagt. De vrouw, van wie de naam geheim wordt gehouden, heeft vrijdag in Los Angeles een rechtszaak aangespannen.

Delen uit de video werden in januari uitgezonden op de Amerikaanse televisie. In de clipjes is niet te zien dat Ledger drugs gebruikt. Wel praat hij in het filmpje over zijn jarenlange afhankelijkheid van marihuana. De acteur overleed begin dit jaar aan een combinatie van medicijnen.

Volgens de vrouw, die in de aanklacht wordt omschreven als een freelancer van het Amerikaanse tijdschrift People, lokten de paparazzi Ledger eind januari 2006 naar haar kamer in het hotel Chateau Marmont. Het duo zou de acteur cocaïne hebben aangeboden en hem stiekem hebben gefilmd. Op de desbetreffende avond zag Ledger tijdens de Screen Actors Guild Awards twee prijzen voor zijn rol in 'Brokeback mountain' aan zijn neus voorbijgaan.

Toen Ledger ontdekte dat hij werd gefilmd, zou hij zeer onrustig zijn geworden. De paparazzi zouden hem vervolgens hebben gekalmeerd door meer cocaïne aan te bieden en te beloven dat de videotape zou worden vernietigd. Later op de avond zou de hotelkamer nog zijn aangedaan door een drugsdealer.

De aanklaagster eist een schadevergoeding voor onder meer misleiding, huisvredebreuk en het bewust toedienen van emotioneel leed. Ook wil ze een deel van de opbrengst van de tape, aangezien de paparazzi gebruikmaakten van haar hotelkamer en zonder haar toestemming zouden hebben gefilmd. Ook beweert ze dat schade is toegebracht aan haar reputatie. De vrouw eist dat de bewuste video wordt vernietigd.

Een woordvoerder van People erkent dat de vrouw als freelancer in dienst is geweest van het weekblad. Sinds vorig jaar zou ze echter niet meer voor het tijdschrift hebben geschreven.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen