Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Denzel Washington benadrukt belang wetenschap

Shownieuws

Denzel Washington baalt ervan dat kinderen opkijken tegen rappers en niet tegen wetenschappers. Hij en zijn vrouw Pauletta reiken jaarlijks studiebeurzen uit.

(Novum/AP) - Denzel Washington vindt het oneerlijk dat kinderen opkijken tegen rappers, acteurs en basketbalsterren en niet tegen wetenschappers. Hij en zijn vrouw Pauletta bezochten vrijdag een school in Mount Vernon om te hameren op het belang van wetenschap. Het stel reikt jaarlijks studiebeurzen uit voor neurologische wetenschap voor studenten en houdt presentaties op scholen.

Washington benadrukte dat, hoewel kinderen opkijken tegen beroemdheden, iemand in een ziekenhuisbed meer bewondering heeft voor een arts. Hij is bang dat studenten uit de stad zich bij het maken van een studiekeuze niet realiseren hoeveel mogelijkheden er zijn buiten 'beroemd worden', terwijl ze gewoon kunnen doorstuderen totdat ze bijvoorbeeld arts zijn.

De 53-jarige acteur is bekend geworden door zijn rollen in films als 'Glory', 'The hurricane' en 'American gangster'. Hij won in 2001 een Oscar als beste acteur voor de film 'Training day'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen