Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Foto Lindsay Lohan gebruikt in alcoholcampagne

Shownieuws

De foto die is gemaakt nadat Lindsay Lohan werd opgepakt voor dronkenschap is gebruikt in een advertentie. De campagne richt zich op alcoholsloten.

(Novum/AP) - De foto met daarop Lindsay Lohan nadat ze werd opgepakt voor dronkenschap achter het stuur en cocaïnebezit, is gebruikt voor een alcoholcampagne. De advertentie verscheen vrijdag in de Amerikaanse krant USA Today. De campagne richt zich op alcoholsloten.

De campagne is gestart door de American Beverage Institute. Boven de paginavullende advertentie staat de tekst: 'Alcoholsloten zijn misschien een goed idee voor', met daaronder het gezicht van Lohan afgebeeld. Daarnaast staat 'maar een slecht idee voor', met foto's van drinkende mensen. Directeur van het insituut Sarah Longwell hoopt met de reclame aan te geven dat een dergelijk apparaatje misschien werkt voor iemand die vaker is opgepakt, maar nutteloos is voor iemand die een keer met een slok op achter het stuur gaat zitten met een laag alcoholpromillage.

De advocaat van Lohan, Blair Berk is woest over de campagne. "Het is belachelijk dat USA Today een onverantwoorde advertentie in de krant plaatst. Het suggereert dat dronken rijden een traditie is die we hoog moeten houden," zegt hij. "Dronken zakenmensen en dronken huisvrouwen die een avondje stappen moeten van de weg gehouden worden. Lindsay Lohan staat volledig achter alcoholsloten, die hebben bewezen levens te redden."

De American Beverage Institute staat volledig achter de keuze voor het gebruik van de foto van Lohan. "De foto is vaak gepubliceerd door de media en was toegankelijk voor iedereen", zegt Longwell. Ook USA Today zegt geen spijt te hebben van de advertentie.

Lohan werd op 24 juli vorig jaar gearresteerd voor dronkenschap achter het stuur. Ook vond de politie cocaïne in haar auto. Ze is al verscheidene keren opgenomen in afkickklinieken en is onlangs weer enkele malen in clubs gespot terwijl ze alcohol dronk.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen