Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Willeke van Ammelrooy geholpen aan 'vrouwenkwaal'

Shownieuws

Willeke van Ammelrooy is geopereerd aan een vrouwenkwaal, volgens haar man Marco Bakker. Komende week wordt de actrice behandeld aan eierstokken en baarmoeder.

Actrice Willeke van Ammelrooy is geopereerd aan haar eierstokken en baarmoeder in het Antonie van Leeuwenhoek ziekenhuis in Amsterdam. Haar man Marco Bakker ontkent dat het om kanker gaat. "Willeke wil het liefst zo min mogelijk aandacht voor wat haar overkomt. Het is een vrouwenkwaal", zegt Bakker zaterdag in De Telegraaf. Komende week wordt de actrice verder behandeld.

Een documentaire over Van Ammelrooy wordt volgende week op televisie uitgezonden. Dochter Denise Janzée heeft de camera opgepakt en geprobeerd de gevoelens van haar moeder vast te leggen. "Ik trek me terug als er problemen zijn", vertelt de 'Antonia'-actrice in de film. "Ik wil mijn zwakte niet tonen."

De 64-jarige Van Ammelrooy speelde in 2005 in de film 'The lake house' de moeder van Sandra Bullock. "Het is toch ironisch dat ze in Amerika nu Nederlandse actrices nodig hebben om rollen te spelen van oudere vrouwen. Dat komt omdat wij geen botox gebruiken. Het rimpeltijdperk is gewoon ingetreden", verklaart ze tegenover de krant. "En de Oscar voor de film 'Antonia' is natuurlijk blijven hangen."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen