Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Japanners laten eten koud worden voor Trijntje

Shownieuws

Trijntje Oosterhuis heeft zich in Japan verbaasd over de beleefdheid van de Aziaten. "Het valt op dat ze niet door het optreden heen praten."

Trijntje Oosterhuis heeft zich tijdens haar optredens in Japan verbaasd over de beleefdheid van de Aziaten. "Het valt op dat ze in Tokio niet door het optreden heen praten of aan hun hoofdgerecht beginnen, ook al wordt dat net opgediend tijdens het eerste nummer van een set", vertelt de zangeres op haar weblog. "Ze laten het bord onaangeraakt en dus ook koud worden tot na de toegift."

Volgens de 35-jarige zangeres luistert het Japanse publiek met veel respect naar optredens. Ook signeersessies verlopen perfect. De belangstellenden worden netjes in een rij geplaatst en wachten beleefd op hun beurt, zo schrijft de brunette.

De Nederlandse zangeres trad vorige week in Japan acht keer op in vier dagen tijd. "Het was een zeer vruchtbare reis waar ik nu al met veel geluk en plezier op terugkijk", stelt Oosterhuis. "Ik hoop van harte weer terug te gaan naar Japan. Nu maar hopen dat ze ons terugvragen."

De belangstelling voor Trijntje in Japan is groot. Ze maakte veel tijd vrij voor de Japanse pers, die in groten getale kwam opdagen voor een vraaggesprek met de Nederlandse zangeres. "Gelukkig maar, want stel je voor dat er geen journalist met me wilde spreken. Ik ben volmaakt gelukkig, aan één stuk door optreden. Elke set wordt beter. Dat belooft veel voor Carré."

Het was niet de eerste keer dit jaar dat Trijntje optrad in het land van de rijzende zon. Ook in februari trad ze er op. Nederlandse fans kunnen Trijntje 30 en 31 mei in het Amsterdamse theater Carré bewonderen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen