Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Uma Thurman getuigt in stalkerzaak

Shownieuws

Uma Thurman heeft donderdag een getuigenverklaring afgelegd in de rechtszaak tegen haar stalker. "Ik was helemaal in paniek", vertelde de actrice.

(Novum/AP) - Uma Thurman heeft donderdag een getuigenverklaring afgelegd in de rechtszaak tegen een man die haar zou stalken. De 'Kill Bill'-actrice omschreef onder meer hoe ze zich voelde toen de verdachte Jack Jordan een kaart liet bezorgen met een foto van een open graf. "Ik was helemaal in paniek", vertelde Thurman in de rechtszaal in New York. "Het was een nachtmerrie, doodeng."

Thurman, die geen make-up droeg en af en toe trillende handen had, vertelde dat ze de kaart in november 2005 had ontvangen terwijl ze de film 'My super ex-girlfriend' opnam in haar woonplaats New York. Op de kaart schreef Jordan onder meer dat 'zijn handen constant op haar lijf hoorden'.

Jordan werd in oktober vorig jaar gearresteerd omdat hij Thurman twee jaar lang zou hebben gevolgd en lastiggevallen. Ook zou hij regelmatig in haar tuin hebben gelegen en hebben ingebroken op filmsets. Hij stuurde niet alleen mails en brieven naar de actrice zelf, maar ook naar haar familie. "Het voelde alsof er een steen in mijn maag viel toen ik dat hoorde", zei de 38-jarige actrice donderdag.

De 37-jarige verdachte bleef tijdens de getuigenverklaring van zijn slachtoffer recht naar voren staren en keek af en toe naar beneden. Ook trommelde hij af en toe met zijn handen op tafel. Thurman gunde de man geen blik waardig.

Jordan is aangeklaagd wegens het stalken en lastigvallen van de Hollywoodster en kan een jaar de cel indraaien als hij schuldig wordt bevonden. Volgens zijn advocaat is Jordan schizofreen en lijdt hij aan een bipolaire stoornis. Hij zou in een psychiatrische inrichting horen en niet in een gevangenis.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen