Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Annie M.G. Schmidt-meezingevenement in Amsterdam

Shownieuws

Op 17 mei vindt een meezingevenement plaats op het Spui in Amsterdam. Vanaf 14.00 uur kan iedereen de bekendste liedjes van Annie M.G. Schmidt meezingen.

Op 17 mei vindt in het kader van Amsterdam Wereldboekenstad een meezingevenement plaats op het Spui in Amsterdam. Vanaf 14.00 uur kan iedereen onder leiding van broers Bas en Ralf Grevelink de bekendste liedjes van Annie M.G. Schmidt meezingen.

Tegelijk met het meezingfeest verschijnt de bundel 'Zing mee met Annie M.G.', waarin vijftig kinderliedjes van de schrijfster zijn verzameld. Het eerste exemplaar wordt uitgereikt aan Flip van Duijn, de zoon van de overleden schrijfster.

Het muzikale evenement en het verschijnen van de muziekbundel vinden plaats in de jaarlijkse feestweek rondom de geboortedag van Schmidt, die dit jaar van 14 tot en met 25 mei loopt. De Annie M.G. Schmidt Week staat dit jaar in het teken van haar sprookjes. Voor de gelegenheid werden zij gebundeld in 'Allemaal sprookjes', met illustraties van onder anderen Fiep Westendorp.

Annie M.G. Schmidt schreef klassieke kinderboeken als 'Jip & Janneke', 'Abeltje', 'Pluk van de Petteflet' en 'Minoes'. Ook schreef ze scenario's voor tv-series als Pension Hommeles en Ja Zuster, Nee Zuster. Schmidt is een van de iconen van Amsterdam Wereldboekenstad, die op 23 april van start ging en een jaar duurt.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen