Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Jan Smit maakt geslaagde comeback

Shownieuws

Jan Smit heeft woensdag voor het eerst sinds maanden weer voor een groot publiek gezongen. "Ik hoefde alleen maar op te komen en mensen gingen al uit hun dak."

Jan Smit heeft woensdagmiddag voor het eerst sinds maanden weer voor een groot publiek gezongen. Tijdens het Koninginnedagconcert op het Amsterdamse Museumplein zong de Volendammer zijn hitsingle 'Als de morgen is gekomen'. Zenuwachtig was hij niet. "Yolanthe stond te beven achter op het podium", zei hij. "Meer dan ik, want ik had al wat try-outs gedaan."

De naar schatting zestigduizend mensen op het Museumplein waren voor de 22-jarige volkszanger juist een steuntje in de rug. "Ik hoefde eigenlijk niets te doen. Ik hoefde alleen maar op te komen en mensen gingen al uit hun dak." Wie het jammer vond dat Smit slechts één liedje ten gehore bracht, kan enkele uren later weer gaan kijken. De zanger staat 's avonds nogmaals geprogrammeerd op het Koninginnedagconcert van Radio 538.

Smit werd in november geopereerd aan groeven op zijn stembanden, waarna hij een halfjaar rust moest houden. Naast Smit waren woensdagmiddag artiesten als Wolter Kroes, Krezip, VanVelzen en Gerard Joling te zien. 's Avonds staan Anouk, Kane, Alain Clark en dj David Guetta op het programma.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen