Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Prins William stiekem bij troepen in Afghanistan

Shownieuws

Prins William heeft zondag in het geheim een bezoek gebracht aan de Britse troepen in Afghanistan. Dat heeft een bron van het koninklijk huis dinsdag gezegd.

(Novum/AP) - Prins William heeft zondag in het geheim een bezoek gebracht aan de Britse troepen in Afghanistan. Dat heeft een bron van het koninklijk huis dinsdag gezegd.

De 25-jarige William bracht in de zuidelijke stad Kandahar drie uur bij de troepen door. Hij vloog daarheen in een transportvliegtuig, dat een deel van de dertig uur durende vlucht door hemzelf werd bestuurd. Maandagmiddag was hij weer terug in Groot-Brittannië.

Eerder deze maand rondde William zijn opleiding bij de Britse luchtmacht af. De bron van het koninklijk huis noemde het vanzelfsprekend dat de prins de troepen bezocht, aangezien hij als koning ooit aan het hoofd zal staan van de strijdkrachten.

Williams jongere broer Harry diende onlangs enige tijd als militair in Afghanistan. Toen uitlekte dat hij was uitgezonden, werd hij teruggehaald naar Groot-Brittannië.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen