Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Beatrix komt aan in Franeker

Shownieuws

Koningin Beatrix is om 12.08 uur aangekomen in Franeker. Daar vindt woensdagmiddag het tweede gedeelte van het officiële programma van Koninginnedag plaats.

Koningin Beatrix is om 12.08 uur aangekomen in Franeker. Daar vindt woensdagmiddag het tweede gedeelte van het officiële programma van Koninginnedag plaats. Samen met onder anderen Willem-Alexander, prinses Máxima en prinses Margriet werd de 70-jarige vorstin onthaald door burgemeester Marjan Haveman.

In Franeker wordt onder meer geschaatst, geschilderd en geboetseerd. Ook brengen kinderen Friese liedjes ten gehore. Aan het einde van de route zal de Friese zangeres Nynke Laverman het lied 'Hambre del alma' zingen.

Eerder op de dag deed de koninklijke familie het eveneens Friese Makkum aan, waar burgemeester Theunis Piersma in het Fries en het Nederlands een welkomstspeech hield. De koninklijke familie wandelde vervolgens langs een parcours met verschillende activiteiten, waaronder jeu de boules, klompzeilen en ringskelteren. Door de vele onderdelen liep de familie een halfuur vertraging op. Pas om 11.30 uur stapte Beatrix in de bus richting Franeker.

Hoewel de zon zich verborgen hield, bleef het zowel in Makkum als Franeker droog.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen