Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Roze boven op Koninginnedag

Shownieuws

Koningin Beatrix koos woensdagochtend voor een roze uitdossing. Prinses Máxima en prinses Laurentien gingen eveneens in felroze ensembles gekleed.

Hoewel koningsgezinde Nederlanders zich op 30 april in het oranje hijsen, koos koningin Beatrix woensdagochtend voor een roze uitdossing. Ook haar hoed en hoedenspeld waren roze, zo bleek toen de 70-jarige vorstin werd onthaald in het Friese Makkum.

Haar schoondochters prinses Máxima en prinses Laurentien gingen eveneens in felroze ensembles gekleed. Prins Willem-Alexander droeg onder zijn donkere pak een lichtroze overhemd en een roze stropdas. Margriet, de zus van Beatrix, had niet voor een zuurstokkleur gekozen. De prinses ging gehuld in een zwarte jurk. Ook haar man Pieter van Vollenhoven, die woensdag zijn 69e verjaardag viert, koos voor een ingetogen kleur.

De koninklijke familie landde woensdag per helikopter aan de rand van de visserplaats. Met de bus werd de familie naar de haven gereden, waar burgemeester Theunis Piersma in het Fries en Nederlands een welkomstspeech hield. Nadat een kinderkoor de koningin had toegezongen, werd ze door Piersma langs verscheidene activiteiten geleid, waaronder een zorgboerderij en een wedstrijd sloeproeien.

Ondanks de aanwezigheid van enkele dreigende wolken bleef het in Makkum droog. Om 11.00 uur vertrekt Beatrix richting Franeker, waar ze van 12.00 tot 13.00 uur wordt rondgeleid door burgemeester Marjan Haveman. In de stad staan onder meer Friestalige kleuterliedjes en pannenkoeken op het programma. Nadat zangeres Nynke Laverman het lied 'Hambre del alma' heeft gezongen, is het officiële programma van Koninginnedag om 13.00 uur ten einde.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen