Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Film Fernando Meirelles opent Cannes

Shownieuws

De film 'Blindness' van Fernando Meirelles opent op 14 mei het filmfestival van Cannes. Het is de verfilming van de roman van Nobelprijswinnaar José Saramago.

(Novum/AP) - De film 'Blindness', van de Braziliaanse regisseur Fernando Meirelles, opent op 14 mei het filmfestival van Cannes. Dat heeft de organisatie van het jaarlijkse evenement dinsdag bekendgemaakt.

Actrice Julianne Moore speelt de hoofdrol in de film, die draait om een stad waarvan de inwoners één voor één blind worden. Alleen Moore behoudt op miraculeuze wijze haar zicht. Ook Mark Ruffalo, Danny Glover en Gael Garcia Bernal zijn te zien in de verfilming van 'De stad der blinden' van Nobelprijswinnaar José Saramago.

Meirelles beleefde in 2002 zijn internationale doorbraak met de film 'Cidade de Deus'. Drie jaar later regisseerde hij 'The constant gardner', waarin de vuile tactieken van de farmaceutische industrie in Afrika centraal staan.

Twee andere films die door de organisatie van het festival zijn toegevoegd aan de line-up zijn 'Two lovers', met rollen voor Joaquin Phoenix en Gwyneth Paltrow, en 'Entre les murs' van de Franse filmmaker Laurent Cantet. Vorige week werd al bekend dat de nieuwste film van Clint Eastwood, 'Changeling', in Cannes te zien zal zijn. Angelina Jolie speelt de hoofdrol in de productie. Ook 'Che', een vier uur durende film van Steven Soderbergh over revolutionair Che Guevara, wordt vertoond.

De actiefilm 'Indiana Jones and the kingdom of the crystal skull' en de nieuwste film van Woody Allen, 'Vicky Cristina Barcelona', zullen buiten de competitie te zien zijn.

Op 25 mei reikt filmster Robert de Niro de hoofdprijs uit, de Palme d'Or. De Gouden Palm wordt jaarlijks vergeven aan de beste film die op het filmfestival van Cannes te zien is.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen