Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Koningin Beatrix landt in Makkum

Shownieuws

Koningin Beatrix is woensdagochtend geland in Makkum. Daar wordt de vorstin tussen 10.00 en 11.00 uur langs een speciale Koninginnedagroute geleid.

Koningin Beatrix is woensdagochtend geland in Makkum. Daar wordt ze tussen 10.00 en 11.00 uur langs een speciale Koninginnedagroute geleid. Per helikopter arriveerde de koninklijke familie aan de rand van de Friese vissersplaats. In Makkum wordt de 70-jarige vorstin welkom geheten door burgemeester Theunis Piersma van de gemeente Wonseradeel.

Beatrix zal onder meer vissersboten en een zorgboerderij bezichtigen. Ook worden een playbackshow en een wedstrijd sloeproeien georganiseerd. Daarna gaat het gevolg verder naar Franeker, waar de koningin, prins Willem-Alexander, Máxima en andere leden van de familie van 12.00 tot 13.00 uur vertoeven.

In Franeker wordt de familie verwelkomd door burgemeester Marjan Haveman. In de stad staan Friestalige kleuterliedjes, acrobatiek en pannenkoeken op het programma. Nadat de Friese zangeres Nynke Laverman het lied 'Hambre del alma' ten gehore heeft gebracht, is het officiële programma van Koninginnedag om 13.00 uur ten einde.

Het staatshoofd wordt bij haar bezoek aan Friesland begeleid door Ed Nijpels. Het is zijn laatste werkdag als commissaris van de Koningin in de noordelijke provincie.

Vorig jaar toog Beatrix naar Noord-Brabant. De koningin bezocht toen Woudrichem en Den Bosch.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen