Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Pieter van Vollenhoven wordt 69 jaar

Shownieuws

Voor Pieter van Vollenhoven betekent Koninginnedag elk jaar weer extra groot feest. De echtgenoot van prinses Margriet wordt woensdag 69 jaar.

Voor Pieter van Vollenhoven is Koninginnedag elk jaar een extra groot feest. De echtgenoot van prinses Margriet wordt woensdag 69 jaar. Tijd voor een ontbijtje op bed heeft hij nauwelijks, aangezien hij zijn schoonzus Beatrix en andere leden van de Koninklijke familie vergezelt in Makkum en Franeker.

In de Friese plaatsen vinden ter gelegenheid van Koninginnedag onder meer demonstraties sloeproeien, ringskelteren en klunen plaats. Tijdens de festiviteiten wordt Van Vollenhoven in elk geval vergezeld door zijn vrouw en zijn zoons Maurits, Pieter-Christiaan en Floris. Prins Bernhard en zijn vrouw Annette zullen niet bij de festiviteiten aanwezig zijn. Bernhard werd onlangs geopereerd aan zijn darm. Annette beviel vorig maand van een zoontje, Benjamin genaamd.

Van Vollenhoven trouwde in 1967 met Margriet. Daarmee werd hij het eerste niet-adellijke lid van het Koninklijk Huis. Hij is voorzitter van de Onderzoeksraad voor Veiligheid. In 2006 mondde zijn interesse in veiligheidsvraagstukken uit in een benoeming als praktijkhoogleraar Risk Management aan de Universiteit Twente.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen