Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Dromen worden werkelijkheid voor Robert Leroy

Shownieuws

Met zijn eerste grote hit en zijn samenwerking met John van Katwijk zijn voor Robert Leroy twee dromen uitgekomen. Dat vertelt de 36-jarige volkszanger.

Met het scoren van een eerste grote hit met zijn single 'Jij leeft in mij' en de samenwerking met tekstschrijver John van Katwijk zijn twee dromen voor Robert Leroy uitgekomen. Van Katwijk schreef en produceerde de single niet alleen, maar is ook de nieuwe manager van de volkszanger. "Ik had altijd een stille hoop om met John te werken en de samenwerking werpt meteen zijn vruchten af gezien het succes van mijn nieuwe single", vertelt Robert. "Zijn liedjes hebben dat sfeertje wat ik altijd al heb willen zingen."

Zijn vorige singles bleven meestal rond nummer dertig in de hitparade steken, maar zijn 'Jij leeft in mij' staat inmiddels op de zestiende plek en het einde lijkt nog niet in zicht. Van Katwijk zit volgens de 36-jarige Robert achter het succes. "Hij is de eerste manager die mij aankan, die mij discipline bijbrengt en mij een schop onder mijn hol geeft als het nodig is", legt hij uit. "Bij andere managers stak ik mijn kop in de wind en was ik eigenwijs en luisterde slecht. Maar John is een soort vader die ik nooit gehad heb en die zich over mij ontfermt."

Van Katwijk, die veertien jaar de drijvende kracht was achter artiesten als René Froger en Patricia Paay, stuurde Robert onmiddellijk naar een mediacursus. Leroy vond het een prima idee. "Als ik mezelf op tv in een interview terugzag viel het mij op dat ik steeds maar aan het bewegen was", vertelt hij. "Ik wil wat zelfverzekerder overkomen en rust vinden tijdens een interview.

Ook vriend en collega Jeroen van der Boom heeft volgens Leroy een nieuwe impuls gegeven aan zijn carrière. " Ik ben net als Jeroen vijftien jaar bezig met zingen en cd's maken maar de echte doorbraak is er nog niet. Toen ik zag wat er gebeurde met Jeroen, dacht ik: het zonnetje schijnt nog boven, het kan dus nog."

In september verschijnt 'Hart zonder huis' het vijfde studioalbum van de Amsterdamse zanger. Van Katwijk, die ook grote hits als 'Just say hello' en 'Nobody else' voor René Froger schreef, produceert en schrijft ook de liedjes voor de cd van Leroy. Bang dat het een Nederlandstalig Froger-album gaat worden is Robert niet. "Als je een schilderij bestelt bij Rembrandt, dan krijg je een Rembrandt en dat is met John ook zo. Je weet dat je liedjes krijgt die lijken op de liedjes die Froger vroeger maakte", legt hij uit. "Maar ik ben daar juist blij mee, want ik vond de hits van Froger toen al te gek."

Robert is naar eigen zeggen op de goede weg en voor het eerst compleet in balans. Hij is bijna vijf jaar getrouwd met Sacha en samen hebben ze twee zoontjes: Joshua van 5 en Senny van 1. "Alles valt op zijn plaats nu en ik ben ook klaar voor het succes. Ik heb een fantastische vrouw, twee heerlijke kids, een mooi huis en geen zorgen", vertelt hij. "En ik heb complete rust gevonden en dat straal je ook uit."

Mocht de echte doorbraak voor Robert uitblijven, dan kan hij zich met volle overgave storten op de muzikale carrière van zijn twee zoontjes. De kleintjes zijn al druk met muziek bezig. "Ik zal ze nooit iets verplichten, maar ik wil wel dat ze elke week een halfuur pianoles volgen", vadert Robert. "Ik heb die luxe vroeger nooit gekend en vind het zo jammer dat ik geen instrument bespeel. Ik hoop dat ze over 25 jaar zullen zeggen: Ouwe we hebben je er vroeger om gehaat, maar nou zijn we er zo blij mee."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen