Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Micky Hoogendijk bekent rol in nepserie

Shownieuws

De Amerikaanse serie waarin Micky Hoogendijk een rol zou spelen, is niet meer dan een reclamecampagne. Dat bekent de Nederlandse actrice aan Novum Nieuws.

De Amerikaanse serie waarin Micky Hoogendijk een rol zou spelen, is niet meer dan een reclamecampagne voor een nieuw soort flatscreen-tv. Dat bekent de Nederlandse actrice dinsdag aan Novum Nieuws, nadat elektronicaconcern LG Electronics de reclamestunt maandagavond tijdens een besloten feestje in Hollywood uit de doeken deed.

Hoewel al eerder geruchten opdoken over een mogelijke marketingstunt, hield Hoogendijk haar lippen stijf op elkaar. "Ik heb inderdaad meegedaan aan een campagne, maar wat erachter zat, mocht ik natuurlijk niet zeggen", vertelt de 37-jarige actrice. "Het is een wereldwijde, groot opgezette reclamecampagne, waarvoor ik als Nederlandse pion ben ingeschakeld."

Een maand geleden verschenen overal ter wereld billboardreclames en tv-spotjes waarin de nieuwe actieserie Scarlet werd aangekondigd. De tv-serie zou worden geregisseerd door de gerenommeerde regisseur David Nutter, die eerder meewerkte aan The Sopranos en Smalville. Naast model en actrice Natassia Malthe, die de actieheldin zou spelen in Scarlet, zou ook Hoogendijk een rol op zich nemen.

Hoogendijk, die te zien was in series als Goede Tijden Slechte Tijden en Spangen, heeft niet het idee dat ze de waarheid heeft verdraaid voor de reclamedeal. "Alles wat ik heb gezegd, klopt in het thema van de serie", legt ze uit. "Maar ik heb eigenlijk niet gelogen, want ik speel een rol in de lancering van de nieuwe televisieserie Scarlet."

Ze denkt dan ook niet dat de grap haar geloofwaardigheid geweld aandoet. "Het is zo mooi in elkaar gezet en er is zoveel geld aan uitgegeven, dat ik daar persoonlijk geen slecht gevoel bij heb", zegt ze. "Het heeft ook niet zo heel lang geduurd en zo'n grote ster ben ik nou ook weer niet." Woensdag vliegt Hoogendijk naar Londen, waar de campagne in het bijzijn van verscheidene Hollywoodsterren wordt gepresenteerd.

LG heeft al bekendgemaakt dat de campagne miljoenen meer heeft gekost dan een doorsnee productlancering. Hoeveel Hoogendijk heeft opgestreken voor haar 'rol' in Scarlet, wil ze niet onthullen. "Dat is niet chic. Maar laten we zeggen dat ik ja heb gezegd met een goede reden. Anders doe ik dat soort dingen ook niet. Zoiets kun je niet elke week doen."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen