Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Sara Bareilles vaart haar eigen koers

Shownieuws

De Amerikaanse zangeres Sara Bareilles, die een hit scoorde met haar liedje 'Love song', laat zich niet graag vertellen wat ze moet doen.

Hoewel Sara Bareilles klein en tenger oogt, is de Amerikaanse zangeres niet op haar mondje gevallen. "Ik vind het belangrijk dat vrouwen een duidelijk en sterk beeld hebben van zichzelf. Wij worden vaak aan de kant gezet", zegt de 28-jarige zangeres, die de hitlijsten bestormt met het nummer 'Love song'. "Je moet weten wat je wil zeggen en niet bang zijn om een man een schop onder zijn kont te geven."

Op haar debuutsingle laat ze duidelijk weten niet graag te worden verteld wat ze wel of niet mag doen. "Ik schrijf voor jou geen liefdesliedje alleen omdat jij dat wil", zingt ze vol overgave op de plaat, die momenteel op nummer zeventien staat in de Single Top 100.

De titel doet anders vermoeden, maar 'Love song' gaat volgens Bareilles niet echt over de liefde. "Het liedje gaat over mijn frustratie met mijn platenmaatschappij. Ik heb heus wel eens een liefdesliedje voor iemand geschreven, al hadden ze er toen niet om gevraagd", grapt ze.

In de Verenigde Staten wist de zangeres met haar debuutalbum al door te dringen tot de topregionen van de hitlijsten. Op 'Little voice', zoals de plaat heet, beschrijft ze haar leven in openhartige en rauwe bewoordingen.

Bareilles groeide op in het kleine dorpje Eureka in de Amerikaanse staat Californië. Ze verhuisde op 18-jarige leeftijd naar Los Angeles, een stap die ze beschrijft in het nummer 'City'. De overgang van het rondrennen door de bossen bij haar geboortedorp en het leven in een drukke stad als Los Angeles was geen gemakkelijke. "Ik vond het moeilijk om er achter te komen hoe ik moest zien te overleven in een stad als Los Angeles", vertelt ze. "Het duurde dan ook lang voordat ik vrienden vond met wie ik echt een connectie had."

In de 28 jaar van haar leven is Sara meermaals teleurgesteld in de liefde. Die ervaringen gaven haar inspiratie voor haar eerste album. "Het is een rijke voedingsbron om uit te putten. De emoties zijn dan zo echt en diep. Het is gewoon makkelijker voor mij om dan liedjes te schrijven. Ik zou willen dat het anders was, maar zo zit ik nu eenmaal in elkaar."

In het liedje 'Gravity' zingt ze hoe liefdesverdriet haar lijkt te achtervolgen. "Het thema verslaving op mijn album overbrugt meerdere gebeurtenissen in mijn leven. Ik kies er misschien niet voor om elke keer mijn hart te laten breken, maar het overkomt mij nou eenmaal vrij vaak en het lijkt wel een gewoonte te worden", zegt ze. "Je zou bijna wel kunnen spreken van een verslaving aan liefdesverdriet."

Het album van Sara Bareilles, 'Little voice', is vanaf 12 mei in Nederland verkrijgbaar.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen