Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Mike Boddé had zelfmoordgedachten

Shownieuws

Mike Boddé zag lange tijd het leven niet meer zitten. "Ik ben jarenlang depressief geweest, had zelfmoordgedachten", bekent hij in Mind Magazine.

Mike Boddé zag lange tijd het leven niet meer zitten. "Ik ben jarenlang depressief geweest, had zelfmoordgedachten", bekent hij in het meinummer van Mind Magazine. "Therapie gaf wel inzicht, maar haalde me niet uit mijn extreme dip."

De 40-jarige cabaretier zocht uiteindelijk zijn toevlucht in de pillen. "Tien jaar geleden ben ik aan de antidepressiva gegaan", vertelt hij in het psychologietijdschrift. "Een zegen, in drie weken tijd werd ik een ander mens." De pillen hadden ook minder plezierige bijwerkingen. "Ik kwam veertig kilo aan. Sinds die pillen ben ik een tevreden man, maar vind ik mezelf wel minder mooi."

Boddé, die met Thomas van Luyn een cabaretduo vormt, is erg gevoelig voor de geneugten des levens. Het opgeven van sigaretten en drank is dan ook een onmogelijke opgave voor de professionele grappenmaker. "Het zou echt beter zijn, maar blijkbaar wil ik het toch niet echt, want het lukt me niet. Ik ben sowieso heel gevoelig voor verslavingen."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen