Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Hoogbejaarde Bobbejaan Schoepen maakt comeback

Shownieuws

Bobbejaan Schoepen heeft na 35 jaar weer een nieuwe album opgenomen. Het album 'Bobbejaan' heeft hij in zijn woonkamer opgenomen en komt op 19 mei uit.

De Vlaamse artiest Bobbejaan Schoepen heeft voor het eerst in 35 jaar een nieuw album opgenomen. 'Bobbejaan', dat vanaf 19 mei in de winkels ligt, is tot stand gekomen in samenwerking met Belgische artiesten als Daan, Axelle Red en Geike Arnaert van Hooverphonic. Het album is volledig in de huiskamer van de 83-jarige zanger opgenomen. Dat is maandag op zijn website te lezen.

Schoepen is de oprichter en naamgever van het Belgische pretpark Bobbejaanland. Het park verkocht hij in 2004, waarna hij een nieuwe impuls zocht. Muziekproducent Firmin Michiels stelde voor een cd uit te brengen. Op het nieuwe album is een mix te vinden van filmisch instrumentaal werk, kleinkunst, chansons en volksmuziek. De eerste single van 'Bobbejaan', het nummer 'Le temps des cerises', is een duet met Arnaert.

Schoepen is bekend geworden als pionier in de Belgische variété. In 1948 was hij de eerste Vlaamse zanger die internationaal doorbrak. Onder zijn bekendste nummers zijn 'Ik heb eerbied voor jouw grijze haren' en 'Café zonder bier'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen