Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Festival Venetië opent met film gebroeders Coen

Shownieuws

Filmfestival van Venetië opent op 27 augustus met de nieuwste film van Joel en Ethan Coen, 'Burn after reading' met George Clooney

(Novum/AP) - Het filmfestival van Venetië opent op 27 augustus met de nieuwste film van Joel en Ethan Coen, 'Burn after reading'. Dat heeft de organisatie van het evenement maandag bekendgemaakt.

Hoofdrollen in de donkere spionagethriller worden vertolkt door George Clooney, John Malkovich, Brad Pitt en Frances McDormand. Clooney was al twee keer eerder in films van de broers te zien, respectievelijk in 'O brother, where art thou' en 'Intolerable cruelty'. McDormand speelde eerder in hun veelgeprezen film 'Fargo'.

'Burn after reading' gaat over een voormalig medewerker van de CIA, gespeeld door Malkovich, wiens memoires per ongeluk belanden bij twee medewerkers van een fitnessstudio. De vorige film van de broers Coen, 'No country for old men', was eerder dit jaar de grote winnaar bij de Oscars. De bloederige thriller sleepte in totaal vier beeldjes in de wacht.

Het filmfestival van Venetië eindigt op 6 september met de uitreiking van de Gouden Leeuw. De rest van het programma wordt eind juli onthuld.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen