Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Homo's zetten Janet Jackson in het zonnetje

Shownieuws

Janet Jackson heeft zaterdag een prijs ontvangen voor haar inzet voor de acceptatie van homo's. Ze werd in het zonnetje gezet tijdens de GLAAD Media Awards.

(Novum/AP) - Janet Jackson heeft zaterdag een prijs ontvangen voor haar inzet voor de acceptatie van homo's, lesbiennes en transseksuelen. Ook actrice Kathy Griffin en zanger Rufus Wainwright werden in het zonnetje gezet tijdens de negentiende editie van de GLAAD Media Awards.

De Gay & Lesbian Alliance Against Defamation (GLAAD) reikt jaarlijks prijzen uit aan personen, films en televisieprogramma's die homo- en transseksualiteit zichtbaar en bespreekbaar maken. De 41-jarige Jackson zet zich al jaren in voor gelijke rechten voor homo's en lesbiennes. Eerder werden sterren als Jennifer Aniston, Charlize Theron, Liza Minnelli en Antonio Banderas geëerd om hun inzet voor de acceptatie van homoseksualiteit.

Andere onderscheidingen gingen naar televisieseries Brothers & Sisters en Ugly Betty. In beide shows komen homoseksuele personages voor. Zo speelt Matthew Rhys een homoseksuele advocaat in Brothers & Sisters en is Michael Urie in Ugly Betty te zien als een flamboyante homoseksuele assistent. Daarnaast speelt Rebecca Romijn een transseksuele redacteur bij een modeblad.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen