Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Metallica overweegt gratis muziek te verspreiden

Shownieuws

Metallica wil hun muziek gratis aanbieden via internet. Opvallend, want de band klaagde in het verleden downloadsite Napster aan.

De rockband Metallica overweegt in navolging van Radiohead en Nine Inch Nails gratis muziek ter beschikking te stellen. Dat zegt de drummer van de band, Lars Ulrich, in het Amerikaanse tijdschrift Rolling Stone. "We kijken naar hoe we alles kunnen aanpakken", zegt Ulrich. "We willen zo vrij mogelijk zijn en we hebben goed gekeken naar Radiohead en Trent Raznor van Nine Inch Nails. Als er een nieuwe plaat aankomt willen we alle mogelijkheden van het internet benutten."

Dit is een ander geluid dan de band eerder liet horen. Ulrich was altijd fel tegen het downloaden van muziek en Metallica klaagde in 2000 het softwarebedrijf Napster aan omdat het muziek van de band distribueerde.

Met het volgende album van de band loopt ook het contract bij Warner Music af. Wanneer dat album in winkels verschijnt, is nog niet bekend. De laatste cd die Metallica uitbracht, was 'St. Anger' in 2003. De band is bekend van hits als 'Enter sandman', 'Nothing else matters' en 'Whiskey in the jar'.

Radiohead stelde in oktober vorig jaar de cd 'In rainbows' online beschikbaar voor fans. Nine Inch Nails volgde snel en zette in maart 36 tracks tegen een klein bedrag online.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen