Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Madonna veegt Amerikaanse regering de mantel uit

Shownieuws

Madonna is openlijk argwanend over de Amerikaanse regering. Ze vraagt zich hardop af wat ze nog meer doen, behalve andere landen opblazen en schulden opbouwen.

(Novum/AP) - Madonna is niet van plan zich te onderwerpen aan de Amerikaanse regering. "Ik weet niet wat ze aan het doen zijn. Behalve het land meer in de schulden helpen en andere landen opblazen", zei Madonna vrijdagavond tijdens de première van haar documentaire 'I am because we are'. De vertoning van de film werd gehouden op het Tribeca Film Festival in New York. Goede vrienden van haar, zoals Rosie O'Donnell en Natalie Portman, waren ook aanwezig.

De documentaire gaat over de adoptieperiode van haar zoontje David, die ze in de herfst van 2006 in Malawi ontmoette. De film probeert een beeld te scheppen van Afrika, waar aids talloze levens eist. De zangeres hoopt dat zij mensen kan aanzetten een handje te helpen. Na de voorstelling was er een momentje om de Queen of Pop vragen te stellen over haar documentaire. Zo stelde iemand uit het publiek de vraag wat de regering er dan aan kan doen. "Je moet wel gek zijn als je nog op de regering vertrouwt", antwoordde ze.

De '4 minutes'-zangeres legde wel uit dat de adoptieperiode, die zij samen met haar man Guy Ritchie doormaakte, niet makkelijk was. "Het is een nieuwe concept, het adopteren, en vooral erg tijdrovend", vertelde Madonna. "Als je het echt wil doen, moet je er heel wat voor over hebben."

Of ze een filmmaatschappij zo ver krijgt om de documentaire te distribueren en uit te brengen in andere landen, weet ze nog niet. 'I am because we are' is niet het enige wat Madonna tegenwoordig bezighoudt. Zo brengt ze haar nieuwe album 'Hard candy' volgende week uit en heeft ze nog een film te promoten, de komedie 'Filth and wisdom'. Wanneer deze in Nederland te zien is, is nog niet bekend.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen