Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Guido's Orchestra wil naar Oprah

Shownieuws

Hoewel Guido's Orchestra al samenwerkte met Tony Braxton en Marco Borsato, blijft het poporkest groots dromen. De Oprah Winfrey Show moet de volgende stap zijn.

Hoewel Guido's Orchestra al samenwerkte met sterren als Tony Braxton en Marco Borsato, koestert dirigent Guido Dieteren grootse dromen. "Ik zou heel graag nog met Josh Groban of Andrea Bocelli willen werken", vertelt hij. "Maar waar we eigenlijk willen staan, is de Oprah Winfrey Show. Zij heeft ook al haar dromen weten te realiseren."

Op 6, 7 en 9 september staat Guido met zijn orkest tijdens de nieuwe editie van 'Symphonica in Rosso' met Lionel Richie in het Arnhemse Gelredome. Repetities zijn nog niet begonnen, maar de 34-jarige Limburger kijkt uit naar een vruchtbare samenwerking. "Binnenkort ontmoet ik de bandleider van Lionel en eind augustus beginnen we de repetities met Lionel zelf. Maar ik ben helemaal niet gespannen." De afgelopen twee jaar stond het orkest ook al in het voetbalstadion, toen als begeleiding van Marco Borsato en Paul de Leeuw.

Maandag start Guido's Orchestra in Koninklijk Theater Carré met een nieuwe tournee. Tijdens de première van 'Red Passion Live in Concert' overhandigt voorzitter van Omroep Max Jan Slagter de gelijknamige dvd aan Guido en zijn vrouw Wendy Kokkelkoren. Die werd vorig jaar opgenomen in Heerlen en vervolgens uitgezonden door de ouderenomroep.

"Het heeft uiteindelijk een half miljoen gekost, maar dat is er ook wel aan af te zien", vertelt Dieteren. "We hadden de beste cameramensen. Het werd opgenomen tijdens een mooie zomeravond op het Pancratiusplein in Heerlen, voor de kerk waar Wendy en ik getrouwd zijn. De cirkel was rond. Ik liep als kind met mijn viooltje namelijk ook over dat plein."

Kokkelkoren, die vaste vocalist is bij het 30-koppige poporkest, en Dieteren weten privé en zakelijk goed te scheiden. "De laatste twee dagen was ik ziek en dan weet Wendy alles voor mij over te nemen. We gaan door het vuur voor elkaar en dat is ook zo met het orkest", legt Guido uit.

Of Guido ooit plaats zal nemen op de bank van Oprah, valt nog te bezien. Onderhandelingen om op te treden in de populaire talkshow zijn nog niet aan de orde. Maar Guido weet zeker dat hij de wereldtop gaat behalen. "We werken hard voor alles en wanneer de bazin van de BBC naar je toekomt en zegt dat je een grote ster wordt, dan weet je dat je best iets kunt", vertelt Guido enthousiast. Ook Amerikaanse en Duitse media hebben volgens Dieteren interesse getoond in de tv-special van het orkest uit Landgraaf.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen