Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Lintje bezorgt Danny de Munk hartverzakking

Shownieuws

Danny de Munk kreeg een 'hartverzakking' toen hij werd verrast met een lintje. Naast De Munk kregen ook Imca Marina en Jaap Jongbloed een onderscheiding.

Danny de Munk kreeg vrijdag een 'hartverzakking' toen hij werd verrast met een lintje. "Ik had toch altijd het idee dat je een oude kop moet hebben voordat je een lintje krijgt", zegt de 38-jarige zanger. De Munk was met een smoesje naar de Kaasmarkt in Purmerend gelokt, waar zijn familie hem stond op te wachten.

De musicalster had geen idee wat hem te wachten stond. Toen hij het goede nieuws te horen kreeg, was hij onmiddellijk ontroerd. De Munk ziet het lintje als een persoonlijk compliment, meer dan een kroon op zijn carrière. "Ik ben een mens-mens, ik hou van gezelligheid". De zanger, die in de jaren tachtig bekendheid verwierf met zijn rol in 'Ciske de rat', denkt niet dat de onderscheiding hem een hoge status oplevert. "Ik denk dat het moeilijk is tegen me op te kijken omdat ik zo klein ben", grapt de nog geen 1.70 meter lange De Munk.

Naast De Munk werden ook onder anderen zangeres Imca Marina, presentator Jaap Jongbloed en schrijver Maarten Biesheuvel geridderd in de Orde van Oranje-Nassau. In het totaal kregen vrijdag 3548 Nederlanders een lintje. De onderscheiding is een erkenning van verdiensten voor de Nederlandse samenleving.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen