Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Del Toro bevestigd als regisseur 'Hobbit'-films

Shownieuws

Guillermo del Toro regisseert de twee films naar het boek 'The hobbit' van schrijver J.R.R. Tolkien. Dat heeft New Line Cinema donderdag bekendgemaakt.

(Novum/AP) - Guillermo del Toro regisseert de twee films naar het boek 'The hobbit' van schrijver J.R.R. Tolkien. Dat heeft producent New Line Cinema donderdag bekendgemaakt. Filmvakblad The Hollywood Reporter meldde eerder al dat de 43-jarige filmmaker, die in 2006 alom werd geprezen voor zijn film 'Pan's labyrinth', was benaderd.

Del Toro verhuist voor vier jaar naar Nieuw-Zeeland om daar aan de films te werken. De uitvoerend producent is Peter Jackson, die eerder de bejubelde trilogie rond Tolkiens epos 'The Lord of the Rings' regisseerde.

Jackson legde eind vorig jaar een slepend conflict bij met New Line Cinema over de winstverdeling van de drie blockbusters. Naar eigen zeggen door andere verplichtingen kon hij toen niet meer de regie van de 'Hobbit'-films op zich nemen.

Del Toro maakte naast 'Pan's labyrinth' fantastische films als 'Blade II' en de twee films over superheld Hellboy. "Bijdragen aan het erfgoed van 'Lord of the Rings' is als een droom die uitkomt", stelt hij in een verklaring. De eerste 'Hobbit'-film wordt in 2010 verwacht. Een jaar later moet het tweede deel in de bioscoop te zien zijn.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen