Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Wesley Snipes veroordeeld tot drie jaar cel

Shownieuws

Wesley Snipes is tot drie jaar cel veroordeeld voor belastingontduiking. In februari werd de acteur schuldig bevonden aan het niet opgeven van inkomsten.

(Novum/AP) - Wesley Snipes is donderdag tot drie jaar cel veroordeeld voor belastingontduiking. De rechter heeft daarmee gehoor gegeven aan het verzoek van de aanklagers om de maximumstraf op te leggen. In februari werd de Amerikaanse acteur schuldig bevonden aan het niet opgeven van inkomsten.

De advocaten van de 'Blade'-ster hadden tientallen brieven ingebracht van vrienden, familieleden en collega-acteurs als Woody Harrelson en Denzel Washington, waarin het karakter van Snipes werd geprezen en de nadruk werd gelegd op zijn smetteloze verleden.

De 45-jarige acteur werd in februari vrijgesproken van ernstiger vormen van belastingfraude dan die waar hij nu voor veroordeeld is. Hij werd ervan verdacht dat hij negen miljoen euro had teruggevorderd waarop hij geen recht had. Als hij hiervoor schuldig was bevonden, had hij zestien jaar cel kunnen krijgen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen