Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Musical 'The full monty' naar Nederland

Shownieuws

'The full monty' komt naar Nederland. De première van de musical moet op 16 november 2009 plaatsvinden in de Stadsschouwburg Haarlem, melden de producenten.

'The full monty' komt naar Nederland. De première van de musical moet op 16 november 2009 plaatsvinden in de Stadsschouwburg Haarlem. Dat maakten de producenten Ruud de Graaf en Hans Cornelissen donderdag bekend.

Allard Blom maakt een Nederlandstalige versie van de succesvolle musical, die al te zien was in bijvoorbeeld Groot-Brittannië, Japan, Griekenland en Canada. Paul van Ewijk neemt de regie op zich. Het is nog onbekend wie de hoofdrollen gaan spelen in de musical van De Graaf en Cornelissen, die eerder 'Zeg 'ns Aaa' en 'De fabeltjeskrant' in de Nederlandse theaters brachten. Volgend seizoen komt het duo met de musicals 'Op hoop van zegen' en 'Cabaret'.

De musical 'The full monty' is gebaseerd op de Britse film uit 1997, die werd bekroond met een Oscar. In de komedie bedenkt een zestal werkloze mannen een oplossing voor hun geldproblemen. Ze raken geïnspireerd door de Chippendales en bedenken een dansact waarin ze 'full monty', oftewel volledig naakt gaan.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen