Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Zoontjes Bauer oefenen stiekem voor huwelijksact

Shownieuws

De drie zoontjes van Frans Bauer zijn druk bezig met het huwelijk van hun ouders op 9 mei. Bauer vertelt dat hij hen wel eens stiekem een liedje hoort oefenen.

De drie zoontjes van Frans Bauer en Mariska van Rossenberg zijn druk bezig met het aanstaande huwelijk van hun ouders. Dat vertelt een trotse Bauer donderdag aan Novum Nieuws. "Ik hoor ze soms wel eens stiekem oefenen. En dat is toch wel heel emotioneel, als je drie kinderen van 6, 5 en 3, zonder dat iemand ze dat opdraagt stiekem in een kamertje een liedje aan het oefenen zijn. Dat vind ik heel bijzonder."

Frans trouwt op 9 mei zijn Mariska, met wie hij sinds 1991 samen is. Het burgerlijk huwelijk wordt voltrokken in het stadhuis van Willemstad en het kerkelijk huwelijk in de basiliek van Oudenbosch. 's Avonds is er een feest op de cruiseboot Jules Verne. De 34-jarige volkszanger is vastbesloten om het de mooiste dag uit het leven van zijn geliefde te maken. "We hebben drie kinderen samen en ik vind dat als je de moeder van je kinderen trouwt, dat je dat dan ook op de meest bijzondere manier moet doen die in je vermogen ligt."

Twee weken voor de grote dag begint de spanning wel toe te nemen bij het bruidspaar. "Je komt ook dingen tegen waaraan je van tevoren niet gedacht had", vertelt Bauer. "Ik had in ieder geval niet verwacht dat iedereen het zo'n spraakmakend huwelijk zou vinden. En dan komen er dingen langs waarmee je normaal gesproken geen rekening houdt. Bijvoorbeeld met dorpen die afgezet moeten worden vanwege de verwachte publieke belangstelling. Dat zijn allemaal dingen waar je als bruidspaar niet bij nadenkt en waarop je ook geen grip hebt."

De volkszanger voelt zich wel vereerd door de aandacht voor zijn huwelijk. "Ik vind het heel bijzonder dat er zo veel aandacht voor is. Het is heel eervol dat iedereen er zo positief over praat. En als je kijkt naar de fanpost van de afgelopen weken, met duizenden gelukswensen, dat is gewoon heel erg mooi", vindt hij. "Als we uit de kerk komen willen we daarom uitgebreid de tijd nemen om ons ook aan de fans te laten zien. Maar de kerkelijke inzegening zelf is besloten. Ik denk dat het ook niet zou passen als we de kerk open zouden laten voor publiek."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen